Haluaisitko uuden ystävän? Lähde Juhanin kanssa vapaaehtoiseksi!

Juhani Koskinen

Louhoksen yrityskulttuurin yksi tärkeimmistä palasista on vastuullisuus, ja arvoista yhteisöllisyys. Siksi haluammekin nyt käyttää tämän palstatilan auttaaksemme Tukenasi Ry:tä löytämään uusia vapaaehtoistyöntekijöitä nuorten aikuisten tukihenkilöiksi.

Tarve on nyt siis uusille vapaaehtoistyöntekijöille, jotka toimisivat nuorten tukihenkilöinä. Kaikki toiminta on vapaaehtoista alusta loppuun, eikä vapaaehtoista jätetä koskaan yksin.

Louhoksen työntekijöillä on jo useamman vuoden ollut mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä työajan puitteissa, ja yhtenä uutena Tukenasin vapaaehtoistyöntekijänä tänä vuonna aloittaa myös yksi Louhoksen osakkaista, Juhani Koskinen.

"Oon jo monta vuotta pohtinut ryhtymistä nuoren aikuisen tukihenkilöksi, koska mielestäni elämän tarkoitus on auttaa muita – samalla saa myös itse valtavasti", Juhani sanoo.

"Meillä ei oo elämässä oikein mitään arvokkaampaa kuin aika, ja näyttöpäätteiden tuijottelun sijaan mä haluan ohjata sitä yhä enemmän auttamiseen ja yhdessäoloon."

Vapaaehtoiseksi hakeutuvan ei tarvitse vielä itse tietää millaiseksi hyödyksi on, vaan se selvitetään tapaamisessa.

"Kävin itse tammikuussa aloitushaastattelussa vapaaehtoiseksi, ja se oli oikein leppoisa tilaisuus Tukenasin ihmisten kanssa. Keväällä koittavatkin sitten perehdytyskoulutukset, joita odotan innolla", kertoo Juhani.

Tuttu toimija

Tukenasi on Louhokselle ja Juhanille tuttu toimija jo vuosien takaa.

"Oon mm. ollut heidän kauttaan puhumassa nuorille, mun UUNI-pizzerian nimikkopizzojen myynnistä menee siivu Tukenasille ja myös tuo heidän brändi-ilmeensä on meidän yrityksen käsialaa. Lisäksi Tukenasi on ollut yksi joka vuosi järjestettävän Louhos Charity Golfin hyväntekeväisyyskohteista."

"Joten siksikin on todella mukava päästä syvemmälle mukaan äärimmäisen tärkeään toimintaan", Juhani kiittää.

Tässä vielä muutama pointti Tukenasin vapaaehtoistyöstä:

  • Tapaamisessa selvitetään millaiseksi hyödyksi voi olla
  • Nuoret ovat ihan tavallisia nuoria
  • Kesto vaihtelee muutamasta kuukaudesta vuoteen
  • Voi tehdä tyylilleen sopivasti ja oman aikataulun mukaan
  • Tapaamisia nuoren kanssa 1–2 viikon välein (keskimäärin 1,5h)

Kevään koulutuspäivät ovat seuraavanlaiset: kaikille yhteinen koulutusstartti on ma 18.3., ja lisäksi TUAS-toiminnan oma koulutuspäivä on la 6.4. sekä Oma Koutsin 13.4.

Lähde alla olevasta linkistä mukaan ja nähdään koulutusstartissa. Niin ja hyvää ystävänpäivää! <3

“Kun toinen antaa ja toinen saa, on onni tasaraha.”
Petteri Poukka, Louhos Digitalin osakas ja pitkän linjan vapaaehtoiskaveri