Häpeä pois kypärästä – Mestis, MTKL ja Louhos hyökkäävät mielenterveys­ongelmia vastaan

Louhos Digital on mukana mahdollistamassa Mestiksen ja Mielenterveyden keskusliiton yhteistä Häpeä pois kypärästä -kampanjaa. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta mielenterveyspalveluista koronakriisin aikana, ja tukea taloudellisesti sekä mielenterveystyötä että ahdingossa olevia Mestis-seuroja.

Tutustu lisää osoitteessa häpeäpoiskypärästä.fi.

Mielenterveysbarometrin uunituoreet tutkimustulokset kertovat karusti, että jo vuoden kestänyt koronapandemia on lisännyt entisestään mielenterveyden ongelmia:

78 % suomalaisista uskoo, että koronapandemia lisää mielenterveysongelmien määrää tulevaisuudessa.

62 % suomalaisista on sitä mieltä, että koronapandemia on heikentänyt erityisesti mielenterveyskuntoutujien tilannetta.

”Tuntuu, että nekin ihmiset, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin ajatelleet omaa mielenterveyttä tai tunteneet yksinäisyyttä, ovat joutuneet pandemian myötä käsittelemään näitä asioita”, Mielenterveyden keskusliiton vaikuttavuusviestinnän asiantuntija Henna-Riikka Myrskylä sanoo.

Koronakriisin vaikutukset näkyvät kansan syvissä riveissä ympäri valtakunnan. Siksi samat arvot jakava koko kansan Mestis oli Mielenterveyden keskusliitolle luonnollinen yhteistyökumppani levittämään tietoisuutta saatavilla olevasta avusta.

”Mestis-alueilla asuu noin 1,3 miljoonaa suomalaista, joten tämä kampanja on merkittävä heidän tavoittamisekseen, jotka eivät tiedä, että meillä on tarjolla matalan kynnyksen apua”, Myrskylä kuvailee.

Yhteisen kriisin vaikutukset näkyvät monella tasolla

Korona on lisännyt entisestään ihmisten mielenterveysongelmia, ja ajanut ahtaalle myös Suomen toiseksi korkeimman jääkiekkosarja Mestiksen, jonka 14 seuraa eivät saa ottaa katsojia otteluihinsa. Tulovirrat ovat tyrehtyneet ja seurat käyvät eloonjäämiskamppailua.

Mestiksessä asioita tehdään eri tavalla. Pelataan samaa peliä, mutta omassa sarjassa. Mestiksen eletyt arvot poikkeavat jääkiekon perinteisistä arvoista – tai oikeammin ne edustavat uusia. Kun puhutaan vastuullisuudesta, jääkiekon imago ei sijoitu lajivertailun kärkisijoille. Mestis haluaa rakentaa tulevaisuuden jääkiekkoa uudenlaiselle arvopohjalle.

"Haluamme konkretisoida sarjamme arvoja myös tekojen muodossa. Tässä yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu saa rinnalleen pääyhteistyökumppaniksi Mielenterveyden keskusliiton, jonka kanssa meidän on luonnollista tehdä yhteiskunnan kannalta merkittäviä tekoja", kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

"Mielenterveysongelmat ovat monilta osin eräänlainen vaiettu salaisuus niin arkielämässä kuin myös urheilussa. Toivommekin, että tämän kampanjan avulla pystyisimme kannustamaan ihmisiä puhumaan mielenterveysongelmista avoimemmin sekä hakemaan rohkeasti apua ajoissa", Aro jatkaa. 

Louhos mukana mahdollistajana

Mielenterveyden keskusliiton ja Mestiksen yhteisten haasteiden kampittamiseksi on kampanjalle rakennettu omat verkkosivut. Kampanjasivun kautta ihmiset voivat ostaa erilaisia tukituotteita, joista kaikki tuotot ohjataan tasan mielenterveystyön tukemisen ja Mestis-seurojen selviytymisen kesken.

Louhos Digital on saanut kunnian olla mukana Häpeä pois kypärästä -kampanjan mahdollistajana. Käytännön tasolla tämä on tarkoittanut kampanjan markkinoinnin suunnittelua ja toteutusta sekä kampanjasivujen rakentamista pro bono.

”Tämä on meidän tyylimme tehdä yhteiskuntavastuullista työtä. Eli aina ei tarvitse vain ohjata tiettyä summaa hyvään tarkoitukseen, vaan yritys voi lahjoittaa oman panoksensa myös työtunteina" kuvailee Louhos Digitalin sisältöjohtaja Petteri Poukka.

"Olemme antaneet valtavasti aikaamme ja osaamistamme tähän tärkeään kampanjaan, sillä haluamme olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa tässä haastavassa korona-ajassa. Uskomme, että vain vastuullinen liiketoiminta on pitkällä tähtäimellä kannattavaa."

Louhoksen väki kannustaa kaikkia osallistumaan tärkeään kampanjaan näinä poikkeuksellisen haastavina aikoina. Lyödään yhdessä kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

-- --

Älä häpeä, hae apua:

Mielenterveyden keskusliiton neuvontapuhelin palvelee arkisin klo 10–15 numerossa 0203 91920.

Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chat on auki aina arkisin klo 12–18 osoitteessa www.mtkl.fi.

-- --

Lisätiedot:

Olli Aro
Suomen Jääkiekkoliitto / Mestis
Operatiivinen johtaja
olli.aro@finhockey.fi
040 5302847

Henna-Riikka Myrskylä
Mielenterveyden keskusliitto
Vaikuttamisviestinnän asiantuntija
henna-riikka.myrskyla@mtkl.fi
050 574 3586