Ihastuksesta vakavaan suhteeseen – esittelyssä moniosaava Kinnusen Elmeri

Nessupaketit esiin, tämä on rakkaustarina! No, ehkei ihan vielä, mutta monipuolisuudellaan, osaamisellaan sekä hyvällä asenteellaan ihastuttaneen Elmerin ja Louhos Digitalin yhteisen alkutaipaleen aikana on Amorin nuolia nähty ilmassa.

Kinnusen Elmerin verkkokalvoille ilmestyi alkuvuodesta työpaikkailmoitus. Siinä Louhos Digital -niminen digitaaliseen markkinointiin erikoistunut yritys ilmoitti etsivänsä pääkaupunkiseudun toimipisteelleen front end developeria. Eli suomeksi sanottuna kaveria, joka laittaa verkkosivuista kuntoon ne ominaisuudet, jotka näkyvät sivuvierailijalle ulospäin.

Rekryilmoituksessa olleet Niko Niinivirran tviittejäkin väsyneemmät läpät sekä tutulta vaikuttaneet koodausteknologiat kuulostivat siltä, että tämä ilmoitus täytyy swaipata oikealle.

”Myös Louhoksen koko vaikutti sopivalta. Minulla on aikaisempaa kokemusta vähän kaikenkokoisista yrityksistä aina pienistä suuriin. Louhoksen kokoluokan pk-yritys on tuntunut aina itselleni viihtyisimmältä”, Elmeri kertoo.

Ensi kuussa 26 vuoden ikään pääsevän Elmerin curriculum vitae oli sen verran kiihottavaa luettavaa, että kiinnostus heräsi myös Louhoksen päässä. Valmistuminen Haaga-helian ammattikorkeakoulun IT-tradenomilinjalta sai vahvaa taustatukea raudanlujasta koodausosaamisesta.

Ostos-tv:stä tutuin fraasein: eikä siinä vielä kaikki! Verkkosivujen rakentamisessa näes on hemmetisti apua siitä, että visuaalinen silmä on kuin pienessä hiprakassa olevalla haukalla. Tarkka ja yllätykselliseen luovuuteen kykenevä.

Visuaaliset taidot ovat ehtineet harjaantua vuosien varrella, kun takana on peräti 15 vuoden edestä kokemusta valokuvaamisesta. Lisäksi entinen työelämä pitää sisällään niin videotuotantojen parissa työskentelyä kuin graafista suunnittelua yksinyrittämisen muodossa.

Kokonaisvaltaiseksi koodaajapaketiksi Korson barbaarin johdolla

No, kuten ehkä jo fiksuimmat arvasivat, molempien osapuolien kiinnostus johti lopulta siihen, että Elmeri ja Louhos elelevät tällä hetkellä kuherruskuukausia. Työhaastattelun jälkeen oli nopeasti selvää, että jatkossa kuljetaan yhtä matkaa.

”Totta kai aluksi oli perhosia vatsassa, mutta jännitys laukesi nopeasti, kun Tuukan pitämä haastattelu ilmeni nopeasti enemmän keskusteluksi kuin sellaiseksi tenttaamiseksi. Siinä jutellessa kävi jo ilmi, että täällä on sopivan rento ja asiantunteva meininki.”

Louhoksen pääkaupunkiseudun koodarijengin pääjefenäkin tunnettu Tuukka oli nopeasti sitä mieltä, että hän leipoo ilmiselvästi lahjakkaasta Elmeristä samaan syssyyn front end -koodarin sijaan full stack -osaajan. Eli siis jantterin, joka taitaa sekä sen, mikä näkyy ulospäin että sen, mitä löytyy verkkosivujen konepeltien alta.

Vaikka tässä Elmeri <3 Louhos -rakkaustarinaa onkin tullut maalailtua, taitaa hakkujengi jäädä toistaiseksi soittamaan toista viulua vertailussa kotona odottavaan tyttöystävään.

Tosin kotipuolessakin tulee joskus sanomista, kun Elmerillä tunnit ei aina tahdon vuorokaudessa riittää joka suuntaan venymiseen.

”Vapaa-ajallakin kuluu paljon nykyään aikaa tietokoneiden parissa: omia koodausprojekteja, elektroniikkarakentamista ja 3D-tulostimen kanssa väkertämistä. Lisäksi tulee edelleen valokuvattua paljon ja liikuttua luonnossa. Sitten on kesäisin skeittausta ja pyöräilyä. Ja jos on hyvä talvi, niin vapaalaskua tulee myös harrastettua”, Elmeri luettelee.

Onhan siinä ihan riittävästi yhdelle miehelle.

Tervetuloa Louhokseen, Elmeri!