Keräsimme ja kirjoitimme joulukortteja yksinäisille ikäihmisille

Perjantaina 10. joulukuuta vietettiin jälleen Lähde-päivää. Pystytimme Turun keskustassa sijaitsevan Kauppahallin viereen joulukorttikojun, jossa kerättiin ohikäveleviltä ihmisiltä pieniä tekstejä joulukortteihin.

Kojullamme oli joulukorttien lisäksi tarjolla myös glögiä, piparia sekä hyväntuulista small talkia. Kortit ohjataan Turun Seudun Vanhustuen kautta yksinäisille ikäihmisille.

Lisäksi kirjoitimme toimistollamme vinon pinon lämminhenkisiä jouluntoivotuksia iloisiin kortteihin. Kiitos kaikille kirjoittajille! Monelle ihmiselle joulukortti tervehdyksineen voi olla se vuoden ainoa.

Lähde-liike on voittoa tavoittelematon brändi, joka kutsuu kaikki järjestöt, yritykset, instituutiot ja yksityishenkilöt yhdistämään voimansa yksinäisyyttä vastaan. Jokainen voi järjestää omaehtoista toimintaa, moikata tuntematonta, muuttaa organisaation toimintatapoja ja kilauttaa kaverille tai sukulaiselle. Mukana saa olla juuri itselleen sopivalla tavalla.

Lähde-päivä järjestetään joka kuun 10. päivä. Tavoitteena on saada yhdessä aikaan laajempaa asennemuutosta ja tuoda esiin yksinäisyyden laajuutta. Yksinäisyys on yleisempää kuin luullaan, eikä siltä suojaa ulkonäkö, valta tai sosiaalisen median seuraajien määrä. Joka viides suomalaisista kokee yksinäisyyttä.

Tutustu lisää TÄSTÄ.