Lähdimme pilottiyritykseksi Commuun – sovellus yhdistää auttajan ja autettavan

Petteri Poukka

Louhos Digital on tehnyt pitkään vastuullisuustyötä muun muassa yksinäisten ihmisten parissa. Työntekijöidemme mahdollisuudet auttaa haluamallaan tavalla syventyvät entisestään, sillä olemme lähteneet mukaan pilottiyritykseksi Commu Appiin. 

Commu on mobiilisovellus, jonka avulla voi matalalla kynnyksellä (kuten kuvassa oleva Louhoksen Petteri Poukka) pyytää ja antaa apua omalla lähialueella. Commu yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Naapuriapu, talkoot, vertaistuki, arjessa auttaminen… Jokainen avunpyyntö on tärkeä ja jokaisen kyvyllä auttaa on merkitystä.

Commu on myös ottanut keväällä isoa roolia Ukrainaan kohdistuneessa sodassa. Commun kautta ihmiset voivat tarjota apuaan Suomeen saapuville ukrainalaisille.

Voit tutustua lisää Commuun TÄSTÄ.

Sinäkin voit tulla mukaan auttamaan ja pyytämään apua! Voit ladata Commu Google Play -kaupasta tai App Storesta ilmaiseksi!

Mahdollisuus auttaa työajalla

Tällä hetkellä työntekijöillämme on vapaamuotoinen mahdollisuus käyttää kuukausittain kaksi tuntia työaikaansa vapaaehtoistyöhön. Yhteisöllisyyden lisääminen sekä yksinäisyyden nujertaminen ovat Louhoksen yhteiskunnallisia tavoitteita.

”Commun vahvuus etenkin yrityskäytössä piilee siinä, että se madaltaa työntekijöiden kynnystä antaa arvokasta aikaansa ihmisille, jotka tarvitsevat apua arjessa. Lisäksi saamme toiminnasta merkityksellistä dataa, joka auttaa meitä myös omassa viestinnässämme”, kuvailee Louhoksen Petteri Poukka.

Sovelluksen koulutus Louhoksen työntekijöille tapahtuu kuukausipalaverin yhteydessä pääsiäisviikolla. Työntekijämme voivat osallistua tai olla osallistumatta Commu Appiin täysin omilla ehdoillaan.

-- --

Yhteistyömme Commun kanssa on osa Lähde-liikettä, jossa Louhos on mukana levittämässä tietoisuutta yksinäisyyden laajuudesta Suomessa. Lähde-päivä järjestetään joka kuun 10. päivä.

Tavoitteena on saada yhdessä aikaan laajempaa asennemuutosta ja tuoda esiin yksinäisyyden laajuutta. Yksinäisyys on yleisempää kuin luullaan, eikä siltä suojaa ulkonäkö, valta tai sosiaalisen median seuraajien määrä. Joka viides suomalaisista kokee yksinäisyyttä.

Lähde-liike on voittoa tavoittelematon brändi, joka kutsuu kaikki järjestöt, yritykset, instituutiot ja yksityishenkilöt yhdistämään voimansa yksinäisyyttä vastaan. Jokainen voi järjestää omaehtoista toimintaa, moikata tuntematonta, muuttaa organisaation toimintatapoja ja kilauttaa kaverille tai sukulaiselle. Mukana saa olla juuri itselleen sopivalla tavalla.

Kiinnostuitko?