Louhos Charity Golfissa kerättiin 5600 euroa yksinäisyyden torjuntaan

Louhos Digital järjesti tiistaina 10. elokuuta hyvän mielen golftapahtuman Kankaisten Golfissa, Maskussa. Tapahtuma oli samalla Louhoksen ja yksinäisyyttä vastaan taistelevan Lähde-liikkeen yhteistyön lanseeraus.

Louhos on lähtenyt kesän 2021 aikana mukaan Lähde-liikkeen merkittäväksi kumppaniksi. Ensimmäinen konkreettinen tekomme oli tämä Louhos Charity Golf. Hyväntuulisen kilpailun tuotot ohjataan neljälle järjestölle: Projekti Radikaali, Icehearts Turku, Mielenterveyden keskusliitto ja Tukenasi ry.

Lähde-liike on voittoa tavoittelematon brändi, joka kutsuu kaikki järjestöt, yritykset, instituutiot ja yksityishenkilöt yhdistämään voimansa yksinäisyyttä vastaan. Jokainen voi järjestää omaehtoista toimintaa, moikata tuntematonta, muuttaa organisaation toimintatapoja ja kilauttaa kaverille tai sukulaiselle. Mukana saa olla juuri itselleen sopivalla tavalla.

Lähde-päivä järjestetään joka kuun 10. päivä. Yksinäisyys on yleisempää kuin luullaan, eikä siltä suojaa ulkonäkö, valta tai sosiaalisen median seuraajien määrä. Joka viides suomalaisista kokee yksinäisyyttä.

”Mukana saa olla juuri itselleen sopivalla tavalla, esimerkiksi Lähde-päivänä. Tavoitteena on saada yhdessä aikaan laajempaa asennemuutosta ja tuoda esiin yksinäisyyden yleisyyttä ja laajuutta. Koska yksinäisyydellä on valitettavan monet kasvot, joista iso osa jää huomaamatta”, taustoittaa Lähde-liikkeen toinen perustaja, professori ja opetusneuvos Niina Junttila.

 

Mukava kesäpäivä golfin parissa

Hyväntekeväisyyspäivä käynnistyi Maskussa kukonlaulun jälkeen, kun Kankaisten Golfin Sandy-ravintolan maittava aamupala odotti nälkäisiä pelaajia, seuraajia ja muita hengailijoita.

Tapahtumassa nähtiin myös NHL-kiekkoilijoita, Columbus Blue Jacketsin puolustaja Mikko ”Bobi” Lehtonen ja Carolina Hurricanesiin siirtyvä maalivahti Antti Raanta.

Kisa aloitettiin aamuysin korvilla, ja pelien päätteeksi järjestettiin palkintojenjako. Tapahtumalla kerätty tukisumma on 5600 euroa. Järjestämme vielä syksyn aikana hyväntekeväisyyshuutokaupan internetissä. 

Tapahtuman mahdollistivat Louhoksen, Lähde-liikkeen ja Kankaisten Golfin lisäksi LähiTapiola Varsinais-Suomi ja Stadium Suomi. Isot kiitokset tukijoille, teette tärkeää työtä!

Kilpailussa palkitut:

- Voittajatiimi "Team Finance", palkintona GolfSkyn lahjakortit: Miikka Kesäläinen (Worker), Anssi Köykkä-Luopa (Finvoicer), Juha Hauhtonen & Petri Leino (OP Turun Seutu)

- Paras yksilösuoritus, Mulligan Storen lahjakortti: Toni Järvinen (Stadium)

- Hampaat irvessä -palkinto (pisin draivi), Philipsin sähköhammasharja by Gigantti Skanssi: John Karlsson & Juuso Halmeenmäki

- Lähimmäs lippua, Stadiumin tuotepaketti: Petteri Halme

- Lähimmäs lippua kahdella, Louhos-tuotepaketti: Petteri Halme

- Frejan lyöntirekka -palkinto: Miikka Kesäläinen (121 lyöntiä, voitti yhdellä Juhani Koskisen)

 

Esittelyssä tuettavat tahot

Tapahtuman osallistumismaksuilla ja huutokaupalla kerättiin tuottoja neljälle eri taholle, jotka tekevät arvokasta työtä yksinäisyyden ehkäisemiseksi.

-- --

Mielenterveyden keskusliitto

50 vuotta sitten perustettu järjestö, joka on kaikkien mielenterveysongelmia kokeneiden asialla. Mielenterveysongelmat voivat koskettaa ketä tahansa meistä, ja mielenterveyden häiriöt ovat yksilöllisiä kokemuksia.

MTKL toimii monilla eri kentillä. Se tukee kaikkia yli 160 mielenterveysyhdistystään eri puolella maata heidän toiminnassaan. Merkittävä osa toimintaa on myös neuvontapalvelut, jotka auttavat valtakunnallisesti puhelimessa ja chatissa. Lisäksi myös kasvotusten Helsingin, Kuopion ja Turun alueilla. MTKL kohtaa vuosittain jopa 10 000 keskustelua, neuvoa ja apua tarvitsevaa ihmistä.

-- --

Tukenasi ry

Tukenasi ry tekee työtä nuorten aikuisten ja yli 60-vuotiaiden tukemiseksi, sosiaalipalvelujen kehittämiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Toiminta nojaa vahvasti vapaaehtoistyöhön Turun alueella, ja mukana on hienosti jo yli 200 aktiivista vapaaehtoistyöntekijää.

Yli 60-vuotiaiden apuna Tukenasi ry on esimerkiksi vaikeaan elämäntilanteeseen liittyen. Tukea, tietoa ja apua on aina saatavilla. Senioripysäkillä on tarjolla tukea elämänmuutoksiin, kriiseihin tai vaikean elämäntilanteen helpottamiseksi. Tukimuotoja senioreille ovat esimerkiksi ryhmä- ja yksilömuotoinen tuki. Lisäksi tukena on laaja yhteistyöverkosto, joka koostuu ikääntyneiden kanssa toimivista ammattilaisista.

-- --

Icehearts Turku

Iceheartsin toiminnan ydinajatuksena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä joukkueurheilua hyväksi käyttäen. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni lapsi saisi mahdollisuuden harrastaa ja tuntea olevansa osa yhteisöä.

Kyseessä on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Iceheartsin innovatiivisen toiminnan työvälineenä on joukkueurheilu. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen.

Iceheartsin toiminnassa on 60 erilaisessa joukkueessa mukana jo yli 800 lasta ja nuorta. Arvioiden mukaan toiminnan avulla on säästetty jo 18 miljoonaa euroa. Turun ensimmäiset Icehearts-joukkue perustettiin vuonna 2014.

-- --

Projekti Radikaali

Projekti Radikaalin tarkoituksena on osallistua sellaisten ajatusmallien rakentamiseen, jotka ehkäisevät kiusaamista, yksinäisyyttä ja syrjäytymistä – etenkin koulussa. Yhdistyksen tekemisien kautta tavoitetaan nuoria, tarjotaan unohtumattomia kokemuksia ja kasvatetaan yhteisöllisyyttä. Jokainen nuori kohdataan arvokkaana yksilönä.

Yhdistys koostuu 13–25-vuotiaista nuorista, jotka omalla toiminnallaan tarjoavat muille nuorille tukea ja aktiviteetteja sekä aloittavat keskusteluja siitä, mitä kiusaamiselle voidaan tehdä. Toimintaan voi hakeutua kuka tahansa nuori, joka kokee asian tärkeäksi.
 

Kuvat: Tom Brunberg