Päivälleen kuusi vuotta sitten Viestintäliiga heilahti yrityskartalle

5. helmikuuta vuonna 2016 ennakkoperintärekisteriin ilmestyi uusi viestintäalan yritys nimeltä Viestintäliiga Oy, joka on nykyään monipuolinen digitoimisto nimeltä Louhos Group Oy. Tässä alla pikakelaus taipaleestamme tähän saakka.

Ajatus omasta viestintätoimistosta lähti alun perin liikkeelle Juhani Koskisen ja Osku Valtosen keskusteluista vuonna 2013. Viestintäalalla työskennellyt kaksikko maiskutteli aikansa yritysaihiota, kunnes vuonna 2015 he kertoivat ideastaan niin ikään viestintäalalla työskennelleelle Petteri Poukalle (ja Seppo-koiralle).

”Ollaan vähän mietitty, että perustettais oma viestintätoimisto. Lähdettekö Sepon kanssa mukaan?” tiedusteli Juhani Petteriltä.

”Lähdetään!” tokaisi Petteri. Ei siinä sen kummempia jaaritteluja tarvittu.

Juhani ja Osku olivat tutustuneet Petteriin ja Seppoon sosiaalisen median kiehtovassa ja alati kasvavassa maailmassa. Etenkin ihmisoletettukolmikolla oli hyvin samankaltaisia mielipiteitä siitä, miten yrityksiä voisi auttaa viestimään paremmin.

Petterin ja Oskun ensitapaaminen livenä on myös mainitsemisen arvoinen. Omistetaan tälle kohtaamiselle tämä kokonainen turhankin pitkähköksi venähtänyt kappale. Paikallislehti Turkulaisessa työskennellyt Osku oli kirjoittanut kolumnin, jonka Petteri oli lukenut. Pian tuon jälkeen miehet kohtasivat sattumalta Jokivarren Elixian pukuhuoneessa. Osku oli lähdössä salilta, Petteri puolestaan saapumassa sinne. Kesken vaatteiden vaihdon Petteri noteerasi Oskun, ja päätti toimia. Petteri tepasteli Oskun eteen alasti ja näytti peukaloa – ikään kuin symbolina somessa tapahtuvalle ”likelle”. Se oli ystävyyttä ensisilmäyksellä.

Vielä tarvittiin remmiin mukaan joku samanhenkinen kujeilija, jolla olisi numeroiden pyörittäminen hallussa ja joka osaisi myydä vaikka jäätynyttä poninkakkaa Raision keskustassa. Somesta tuttu, tuolloin Telian myyntiporana työskennellyt Iiro Junnila, valikoitui kohteeksi.

Loppuvuodesta 2015 Iiro päätti saapua Turkuun oluelle keskustelemaan jätkien kanssa kokonaisuudesta. Koko nelikon voimin todettiin, että ei tässä enää peräännytä.

Viestintäliiga perustetaan

5. helmikuuta vuonna 2016 ennakkoperintärekisteriin ilmestyi Viestintäliiga Oy. Yrityksen nimeä palloteltiin monta kuukautta, ja Viestintäliiga-nimi valikoitui noin vartti ennen kuin joku nimi piti vihdoin ja viimeinen panna virallisiin lomakkeisiin. Firman lanseerausjuhlia vietettiin huhtikuussa.

Ensimmäinen toimistomme oli noin 15 neliön pieni koppi Kupittaalla, jossa Iiro ja Osku paiskivat hommia ja tekivät niska hiessä töitä ensimmäisten asiakkuuksien eteen. Juhani siirtyi kokopäiväiseksi viestintäliigalaiseksi Whitestone Oy:n palveluksesta kesällä, Petteri puolestaan Ilveksen jalkapallo-organisaation viestintäpäällikön roolista syksyllä.

Alussa teimme yrityksille muun muassa Facebook-päivityksiä ja olimme apuna suunnittelemassa ja toteuttamassa verraten pienimuotoisia viestintäkampanjoita. Iloksemme teimme paljon oikeita asioita, asiakkuuksia tuli lisää, palkkasimme lupaavia työntekijöitä, kuten Taneli Virjonen, Tiina Sten ja Matti Koivisto.

Kun henkilömäärämme on kasvanut, olemme ”joutuneet” muuttamaan vuosittain isompiin ja sopivimpiin toimistotiloihin. Yllä olevassa kappaleessa ansaitusti mainitut kolme työntekijäämme ovat hyviä esimerkkejä uskomattomasta ammatillisesta kehittymisestä, ja tänä päivänä kyseessä on kyllä järkyttävän kova viestintäammattilaistrio. Heittämällä parempia kuin me. Mutta siitähän tässä on myös kysymys – meitä parempien ammattilaisten palkkaamisesta ja asiakkaidemme entistä paremmasta auttamisesta.

Syksyllä 2019 perustajäsen Osku siirtyi Viestintäliigasta uusien haasteiden pariin, mutta Oskun viestinnällinen perintö säilyy aina. Kiitos vielä Oskulle!

Vielä saman syksyn aikana meillä alkoi sattumien summana itää ajatus vähän isommasta kasvuloikasta. Olimme jo valmiiksi samoissa toimistotiloissa Juhanin entisen työnantajan, verkkosivuja ja ohjelmistokehitystä tekevän Whitestonen, kanssa, joten ajatus yhteistyön tiivistämisestä alkoi konkretisoitua. Whitestone oli porskuttanut jo vuosikausia ennen kuin Viestintäliiga oli edes ajatustasolla syntynyt.

Synergiaa oli vaikka millä mitalla, sillä Whitestonen sanavalmis ja komeaksikin haukuttu toimitusjohtaja Tuomas Haanpää toimi alusta lähtien myös Viestintäliigan hallituksen puheenjohtajana. Hän piiskaa Louhoksen hallitusta tänäkin päivänä. On se härkä!

Ja kun jotain päätetään, niin sitten vaan tehdään. Kerranhan täällä vaan eletään!

Liiketoimintakauppa ja uudelleenbrändäys

4. helmikuuta vuonna 2020 tulimme ulos yrityslaajennuskaapista. Julkistimme jännittävän ja iloisen uutisen: olimme ostaneet Turussa ja Vantaalla operoineen Whitestone Oy:n liiketoiminnan. Heidän 12 työntekijäänsä siirtyi palvelukseemme, ja yhtäkkiä meitä olikin jo noin 30 ammattilaista saman katon alla.

Kahden yrityksen yhdistäminen lähti liikkeelle perin haastavissa merkeissä, sillä vain reilu kuukausi liiketoimintakaupan jälkeen koronapandemia jysähti liekkeihin Suomessa ja koko maailmassa. Alun shokin jälkeen onnistuimme kuitenkin koronan vaikutusten selätyksessä olosuhteisiin nähden melko hyvin.

Toukokuussa 2020 Iiro, Juhani ja Petteri pitivät osakaspalaveria Turun-toimistolla. Ilmoille lensi pohdinta, että entä jos uudelleenbrändätään itsemme vielä saman vuoden aikana.

Näin tehtiin.

Loppuvuodesta 2020 Viestintäliiga ja Whitestone laitettiin sievästi sivuun – esiin astui uusi, yhteinen, aistikas, jopa eroottinen Louhos Digital! Palaute brändiuudistuksesta oli todella positiivista, ja Louhos-brändi alkaa jo reilussa vuodessa olla monelle tuttu.

Viime vuosi ei kuitenkaan ollut meille kovinkaan helppo.

Kovan ambitiotason kasvuhalut toivat mukanaan kasvukipuja ja kostautuivat karvaana taloudellisena tappiona, jonka olemme pyrkineet kääntämään oppirahoiksi kohti menestyvämpää tulevaisuutta. Haastava vuosi sai meidät analysoimaan myös omia erityisvahvuuksiamme, joita olemme tiivistämässä kapeampiin keihäänkärkiin.

Vuonna 2022 Louhos Digitalin keihäänkärjet tiivistyvät kahteen pääkaistaan:

Louhos Software – räätälöity ohjelmistokehitys
Louhos Marketing – tuloksellinen digitaalinen markkinointi

Lisäksi viime vuonna perustettu tytäryhtiömme Selko Digital on digitaaliseen saavutettavuuteen erikoistunut yksikkö. Selkon asiantuntijoiden avulla pystymme palvelemaan entistä paremmin myös julkista sektoria. Lisäksi pystymme tuomaan ”Internet kuuluu kaikille” -teeman mukaista lisäarvoa myös yksityisille yrityksille. Selkoa johtaa kokenut ja piinkivikova markkinoinin asiantuntija Jere Havo.

Ilman työntekijöitämme ja asiakkaitamme emme ole mitään

Kaikkien näiden vuosien jälkeen me kolme omistajaa tunnemme olevamme edelleen hyvin nälkäisiä. Auttamisen nälkämme on suuri! Missionamme on olla Suomen halutuin digitoimisto niin asiakkaiden kuin työnhakijoidenkin silmissä.

Viestintäliigan, Whitestonen ja nyt Louhos Digitalin palveluksessa on ollut ja on tällä hetkellä suuri määrä työntekijöitä. Ennen kaikkea hienoja persoonia ja hyviä ihmisiä. Työntekijämme ovat yrityksemme kivijalka. Kiitos!

Kiitos myös entisille, nykyisille ja tuleville asiakkaillemme! Te maksatte palkkamme, me autamme teitä kasvussanne. Jatketaan hommia!

Kaikella omistajaportaan rakkaudella
Iiro Junnila
Juhani Koskinen
Petteri Poukka
Seppo-koira
Tuomas Haanpää & Peter de Jong