Roosa ja Antton – Louhoksen ohjelmisto­puolen tuoreimmat vahvistukset

Louhoksen koodariosasto hakee vahvistuksia tulevan vuoden kiireisiin. Syksyn aikana riveihimme liittyneet Roosa ja Antton kertovat omat esimerkkitarinansa siitä, miten he päätyivät mukaan Louhoksen matkaan.

Lokakuussa Louhoksen koodariosaajien joukkoon liittynyt Roosa Virta muutti lukion jälkeen kotikaupungistaan Kotkasta differentiaaliyhtälöiden pariin Turkuun. Hän ehti hakata päätään vuoden verran pulpettiin algebran parissa, kunnes päätti siirtyä opiskelemaan tietojenkäsittelytieteitä, joita oli opiskellut jo sivuaineina matematiikan rinnalla.

”Muutin Kotkasta lukion jälkeen 2017 heti Turkuun opiskelemaan matematiikkaa, jolloin olin myös sivuaineopiskelija tietojenkäsittelytieteille. En ollut ennen tätä koskaan kuullutkaan tietojenkäsittelytieteistä tai koskaan ohjelmoinut yhtään mitään, en ollut ennen edes koskaan kirjoittanut mitään HTML/CSS-sivupohjia. Ensimmäisten ohjelmointikurssien jälkeen innostuin kuitenkin ohjelmoinnista ja aloin pikkuhiljaa hivuttautumaan tietojenkäsittelytieteen puolelle, jossa aloitin 2018.”

Nykyään hän opiskelee tietojenkäsittelytieteen maisterivaiheessa ja on töiden ohella paljon mukana opiskelijaelämässä. Kun hän tarvitsee aikaa hengähtää töistä ja opiskelijoiden riennoista, on hän kotonaan joko pelaamassa tietokoneella tai sohvalla kahden kissansa kanssa, joiden nimet juontavat juurensa opintoihin.

”Matematiikka on edelleen lähellä sydäntä, mutta en enää ikinä aio mennä yhdellekään matematiikan luennolle, jossa käsitellään epsilon-delta-todistuksia raja-arvoihin. Matematiikan tästä osa-alueesta minulle riittää se, että hankin silloin kaksi kissaa, jotka nimesin Epsiloniksi ja Deltaksi”, Roosa naurahtaa.

Louhokselle Roosa päätyi bongattuaan rekryilmoituksen, jonka humoristinen sävy iski hänen sydämeensä. Haastattelu koodaripuolen liiderimme Mikon kanssa meni jännityksestä huolimatta sen verran mallikkaasti, että pian kävi kutsu töihin.

”Ihan ensimmäisenä tein Mikon keksimää tehtävää, jossa oli tarkoitus pääosin tutustua PHP:hen, sillä en aikaisemmin ollut ohjelmoinut sillä. Pääsin heti mukaan asiakasprojektiin kun sain tuon tehtävän loppuun, eli pääsin hyppäämään aika nopeasti syvään päähän. Tällä hetkellä työstän asiakasprojekteja, joissa pääsen tutustumaan täällä käytettyihin tekniikoihin paremmin.”

Energinen ja iloinen Roosa on kotiutunut Louhoksen työyhteisöön mainiosti.

”Työilmapiiri on mukavan rento ja apua on saanut tosi helposti, kunhan kysyy. Kahvia jaksetaan hyvin keittää tai sitten osun paikalle aina tuurilla, kun joku on sattunut jo keittämään kahvia”, Roosa kehuu muistuttaen samalla äärimmäisen tärkeästä kahvinkeittokulttuurista.

 

Kylmästä lämpimään – tai, no, koleasta koleaan

Roosan kanssa samoihin aikoihin ohjelmistopuolemme sai vahvistusta pohjoiselta valtionpuoliskolta, kun alkujaan jurvalainen Antton Valkama liittyi mukaan verkkopalveluammattilaisten porukkaamme.

Lokakuun puolivälissä riveissämme aloittanut Antton on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tietojenkäsittelyn tradenomiksi. Muutto pohjoisesta etelään tuli ajankohtaiseksi, kun hänen vaimonsa sai jatko-opiskelupaikan Turusta. Louhoksen hassunhauska työpaikkailmoitus kirvoitti myös Anttonia lähettämään hakemuksen ja lopputulos oli molemmin puolin suksee.

”Olen ehtinyt vasta vähän aikaa olla täällä, mutta tässä ajassa olen ehtinyt tekemään tosi monipuolisesti juttuja sekä back-endin että front-endin puolella. Olen saanut tehdä mm. verkkokaupan integrointia, verkkosivujen toteutusta, hallintajärjestelmää, asiakkaiden kanssa yhteydenpitoa ja lukuisia muita juttuja. Kaikissa on omat haasteensa, ja se on ollut omasta mielestäni tosi mielenkiintoista ja olen päässyt oppimaan paljon”, Antton kertaa ensimmäistä reilua paria kuukauttaan Louhoksella.

Leppoisa pohjoisen mies on – kumma kyllä – ollut vaikuttunut Louhoksen työpaikkakulttuurista, siten miten poikkeusoloaikoina toimistoelämästä ja muusta nyt on päässyt nauttimaan.

”Täällä on myös osaavaa ja avuliasta porukkaa, apua on saanut aina tarvittaessa. Täällä on mielestäni hyvä ja avoin työilmapiiri. Kaikin puolin on ollut mukavaa olla töissä!”