Ystäväkurssi Louhoksen toimistolla – vapaaehtoistyöt yksinäisten ikäihmisten parissa nyt mahdollista

Louhos Digitalin Turun-toimistolla oli äskettäin hieman erilainen työpäivä, kun osa tekijöistämme oli mukana vapaaehtoistyökoulutuksessa. Tämä teko on osa Lähde-liikkeen toimintaa.

Turun Seudun Vanhustuki ry:n Tukiystävätoiminnan ohjaaja Vera Holm ja suunnittelija Laura Tuominen pitivät aamupäivän pituisen Ystäväkurssin osalle Louhoksen työntekijöitä. Ystäväkurssin myötä Louhoksen tekijöillä on mahdollisuus lähteä mukaan ystävätoimintaan, jossa tehdään tärkeää vapaaehtoistyötä yksinäisten vanhusten parissa.

Louhos on tehnyt jo pitkään kampanjakohtaisia töitä yksinäisyyden parissa. Nyt otamme maltillisesti seuraavan askeleen ja tehostamme vastuullisuustoimiamme entisestään.

”Työntekijöillämme on tulevaisuudessa mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä yksinäisten parissa mahdollisesti myös työajan puitteissa. Lisäksi tavoitteenamme on innostaa muita yrityksiä mukaan toimiin, jotta voimme tehdä yhtenä rintamana hyvää. Sosiaalinen vastuullisuus on merkittävä osa yrityksemme kulttuuria”, kertoo Louhoksen toimitusjohtaja Iiro Junnila.


Lähde-liike kutsuu yhdistämään voimat taistelussa yksinäisyyttä vastaan

Louhos on lähtenyt kesän 2021 aikana mukaan Lähde-liikkeen merkittäväksi kumppaniksi. Ensimmäinen konkreettinen tekomme oli 10. elokuuta järjestämämme Louhos Charity Golf. Hyväntuulisessa kilpailussa saatiin kerättyä 5600 euroa neljälle järjestölle: Projekti Radikaali, Icehearts Turku, Mielenterveyden keskusliitto ja Tukenasi ry. 

Kuva: Tom Brunberg / tombrunberg.fi

Lähde-liike on voittoa tavoittelematon brändi, joka kutsuu kaikki järjestöt, yritykset, instituutiot ja yksityishenkilöt yhdistämään voimansa yksinäisyyttä vastaan. Jokainen voi järjestää omaehtoista toimintaa, moikata tuntematonta, muuttaa organisaation toimintatapoja ja kilauttaa kaverille tai sukulaiselle. Mukana saa olla juuri itselleen sopivalla tavalla.

Lähde-päivä järjestetään joka kuun 10. päivä. Tavoitteena on saada yhdessä aikaan laajempaa asennemuutosta ja tuoda esiin yksinäisyyden laajuutta. Yksinäisyys on yleisempää kuin luullaan, eikä siltä suojaa ulkonäkö, valta tai sosiaalisen median seuraajien määrä. Joka viides suomalaisista kokee yksinäisyyttä.

Tutustu lisää Lähde-liikkeeseen TÄÄLTÄ.

-- --

Jos haluat tilata Turun Seudun Vanhustuki ry:n maksuttoman ystäväkurssin (3 h) juuri teidän yrityksellenne Turun seudulla, se onnistunee. Tutustu ja tiedustele lisää:

Turun Seudun Vanhustuki ry:
Nina Karuneva, toiminnanjohtaja
045 613 8840
nina.karuneva@vanhustuki.fi