EN

Vastuullisuus­­viestintä ja bränditeot

Vastuullisuus on parhaimmillaan tekoja, ja teot ovatkin parasta viestintää. Brändissä taas kyse on siitä, mitä ihmiset puhuvat sinusta silloin, kun et itse ole paikalla. Jos haluat, että positiivista puhetta piisaa, tule ensin puheenaiheeksi. Erotu jopa tuhansista ja tuhansista päivittäin kohtaamistamme viesteistä. Tee vastuullinen bränditeko.

Brändeiltä odotetaan kannanottoja ja vastuullisia tekoja

Faktat tiskiin. Yrityksiltä ei ole koskaan aiemmin odotettu näin paljoa, mitä tulee yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen. 86 prosenttia meistä odottaa yritysjohtajien ottavan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Samaan aikaan 68 prosenttia meistä kokee, että yritysjohtajien tehtävänä on myös tarttua itse hakkuuseen ja ratkoa yhteisiä haasteita ja ongelmiamme (Edelman Trust Barometer 2021). Oletpa iso tai pieni brändi vastuullisuus ja maailmanparannus ovat todistetusti paitsi kannattavaa bisnestä myös elinehto toiminnalle.

Mutta vastuullisuudesta ei voi viestiä miten sattuu. Teko ei saa livetä brändistä irralliseksi pintakiillotteluksi. Hyvä bränditeko rakentaa tarinaa yrityksestä ja on:

1. Johdonmukainen

Ollakseen johdonmukainen bränditeon on käytävä yhteen brändin edustaman arvomaailman kanssa

2. Uskottava

Ollakseen uskottava bränditeon on kummuttava yrityksen strategisesta ytimestä

3. Aito

Ollakseen aito bränditeon on oltava linjassa yrityksen muun toiminnan kanssa

Tehdäänkö jotain, josta brändinne muistetaan jatkossakin?

Louhos Digitalilla autamme yrityksiä löytämään itselleen sopivan ja yrityksen sidosryhmiä kiinnostavan kulman viestiä vastuullisuudestaan aina yhteiskunnallisen viestinnän strategian luonnista käytännön toteutuksiin asti.

  • Voimme auttaa louhimaan henkilöstöstänne esiin yhteiset arvot, joista ponnistaa näköisiinne tekoihin niin, että henkilökunnankin ylpeys ja työstä saatava merkityksen kokemus nousevat uusiin sfääreihin.
  • Voimme juurruttaa tietyn brändillenne sopivan yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemisen viestintäänne tekemisen tavaksi niin, että tunnejälkiä jättävät toistot tuovat tulovirtoja markkinoiltanne.
  • Voimme tehdä teistä etulinjan ratkaisijabrändin perässähiihtäjän sijaan.

Toteutukset

Kiinnostuitko?

Vastuulliset bränditeot ovat iso mahdollisuus. Ota yhteyttä, niin tehdään yhdessä jotain oikeasti hienoa!

Valtteri Mäkelä

Account Manager & Strategist

Valtteri Mäkelä

Ota yhteyttä